Vårt koncept

Weight Trainer är ett personligt anpassat viktminskningsprogram där du tränar tillsammans med, och blir coachad av en personlig tränare, en träningspartner vars enda uppgift är att motivera dig till att uppnå resultaten du vill ha. Beroende på hur mycket hjälp du behöver för att nå ditt resultat finns Weight Trainer i två olika upplägg, ett lite kortare – 1 månad och ett längre – 3 månader.
Weight Trainers fyra delar – Tänk, Njut, Ät, Träna – utgör ramen för strategin du och din PT lägger upp.
Din nya livsstil i framtiden, genom nya kunskaper om din kost, träning och livets njutningar.
Du tränar regelbundet, samtidigt som förutsättningar skapas för att behålla hur dina tankar formar dig.

Tänk

Handlade det bara om kunskap så skulle alla vara i bra form och ingen skulle röka eller snusa. Det är först när du blir medveten om hur dina tankar styr dig och dina beslut, som du kan ändra dina vanor.

För att få nya resultat, behövs att man gör nya saker. Att ha viljan och kunskapen är bra, men för att ändra en livsstil räcker det inte med kunskaper. Du behöver också ändra i de omedvetna vanorna. Du gör det mesta utan logiskt tänkande, med vanor som sker automatisk för att underlätta ditt liv. Därför behövs tekniker som även förändrar det omedvetna, så ditt nya mer tränade jag blir en vana utan att behöva kämpa.

Läs mer...

Njut

Hedonism- läran om ”Pain och pleasure” om människans drivkrafter att undvika smärta är människans enda drivkraft eller motivation. Att medvetet boka tid med sig själv för att må bra och njuta är en viktig del i att vara uthållig. Du har kraftfulla ”må bra hormoner” som är smärtstillande och får dig att må bra, och när du mår bra är det enklare att nå det man vill.
Att njuta av sina framgångar, hur små de än må vara, är bra för din självkänsla vilket i sig ökar kraften i dig att nå ditt mål. Att njuta av tuff träning och att ta sig an utmaningar ökar glädjen och lusten att vilja träna mera.

Hur äter du din mat? Stressar du i dig din matlåda snabbt och på stående fot? Eller sitter du ner och äter din mat på en tallrik, vackert upplagt och äter med bestick, smakar, doftar, och tuggar och njuter?
Hur du äter är avgörande för att nå ditt mål och för att få behålla ditt resultat i framtiden.

Skratt är ett tecken på välbefinnade och fyller en viktig social funktion. Skratt smittar. För 50 år sedan skrattade vi i Norden ca 18 minuter/dag, nu är vi nere i 6 minuter. Barn skrattar mer. En fyraåring skrattar upp till 500 ggr/dag, en vuxen bara omkring 15 ggr/dag. Barn hittar många fler saker att skratta åt.

Att njuta är precis lika viktigt som kosten och tråningen, om kanske till och med lite viktigare. Utan glädjen att träna och pressa sig, och utan avkoppling med skratt och nöjen, så blir resan väldigt tung och risken ökar att du inte orka fortsätta att vara uthållig.

Läs mer...

Ät

Matens betydelse för ditt träningsresultat och din hälsa är stor, ja till och med avgörande. För att orka träna och leva i din vardag behöver du ha en väl sammansatt kost. Weight Trainer hjälper dig att förändra och förbättra din kost på ett enkelt sätt som fungerar i din vardag. Du har tre vägar att välja för att nå din målvikt. Din PT hjälper dig att välja den vägen som passar dig bäst.

Läs mer...

Träna

Du behöver inte ha någon kunskap om träning och hur man ska göra, utan det är din PT’s jobb att sätta ihop en träningsplan som fungerar för dig. Det du ska bidra med är att träningen blir av. Träning är en förutsättning för ett resultat och den absolut bästa träningen är just den som blir av.

Vår kropp är en överlevnadsmaskin. Äter du väldigt lite kommer din kropp att sänka energiåtgången och ställa sig på sparlåga. Ett framgångsrikt företag har en god omsättning, det samma är det med kroppen. Ju mer du rör dig, desto mer mat beböver du äta. Ska du övertyga din kropp att vilja bygga muskler måste det finnas något att bygga av.

Ordet träna och träningens innebörd är att skapa framsteg vid varje träningstillfälle.  Detta innebär att du kommer att få ta i, svettas och ibland undra varför du gör det här. För varje pass lär du dig att njuta av det tuffa motståndet och belönas med att komma ett steg närmare resultat och att känna dig nöjd efter varje pass.
Variation är ett nyckelord för dina resultat och för att vilja fortsätta vecka efter vecka. Din PT hjälper dig att vara varierad i valen av träning.

Läs mer...

Vi har lösningen för alla!

Vi utbildar och planerar in din träning så du kan nå dina mål.

Inspiration

Vi är en ständig källa till inspiration och motivation under hela din viktresa.

Kost

Vi är specialister och kan skräddarsy en kost som passar just dig.

Planering

Träning ska vara kul. Vi hjälper dig hitta den träning som passar dig bäst.

Verktyg

Vi ger dig alla verktyg du behöver för att nå dina mål. Allt från kost till coaching.

Resultat

Vår huvudsak är att du ska uppnå ett hållbart och varaktigt resultat.

Mål

Alla våra program har tydliga mål och målbilder. Vi hjälper dig från start till målgång.